Här är du nu: Hem » Om Tegnér

Tegnér - Växjös mötesplats i 30 år!

 

Kungsleden förvärvade Fastigheten Tegnér i december 2013. Fastigheten innehåller förutom butiker även kontor, bostäder och ett parkeringshus. Tegnérs dåvarande utformning var ca 20 år gammal och flera försök hade tidigare gjorts för att förändra och förnya Tegner, inte minst för att klara den allt hårdare konkurrensen. Vändpunkten kom i juni 2016 då Kungsleden inledde arbetet med att förnya och förbättra Tegnér. I juni 2016 tecknade Kungsleden ett viktigt avtal med H&M och inledde förhandling om omlokalisering av de hyresgäster som ville vara en del av det nya konceptet.

Ombyggnationen av Tegnér startade i augusti 2016, och huset genomgick en totalrenovering. Renoveringen innebar en helt ny planlösning med nya ytskikt på golv, tak och invändiga fasadmaterial. Installationer i form av belysning, ventilation och kyla uppgraderades.

Kungsleden beslutade att alla butiker som finns längs med Storgatan även skulle ha sin entré från gatan. Några butiker har entré både mot passagen och mot Storgatan. Detta för att slippa slutna fasader och för att skänka mer liv till Storgatan. Detta binder samman Tegner med Storgatan och med kringliggande butiker och verksamheter. Vi arbetade med flera olika färgsättningar på fasaderna för att ytterligare understryka det småskaliga. Först ut i sin nya lokal var Cultix och Coretto därefter även Synsam, Apotek Hjärtat, Pressbyrån, Kjell & CO, Bankomat, Hårspecialisterna och Svea Vaccin som flyttat in i nya fina lokaler samt Stars&Stripes, Fitness, Asta blommor, Kicks, Excellent Nails och Rituals.

Välkommen till nya förbättrade Tegner!

Service

 
300 PARKERINGSPLATSER & 90 minuters GRATIS PARKERING
Tegnér har ett eget p-hus med extra breda p-platser, laddstationer och hiss direkt till gallerian. Infart från Biblioteksgatan.
De första 90 minuterna är det dessutom gratis parkering!
HISS
Det finns hiss från p-huset direkt till gallerian.